Knuffel op reis

Het is laat, ik zit nog achter de computer, het is stil in huis, ik google nog wat. Dan kom ik een berichtje tegen over een reisbureau voor knuffels. Met foto’s van teddyberen in Berlijn, in Londen voor de Big Ben, op een ruïne in de Schotse hooglanden. Geen foto-collage, nee, een beer die echt op reis is.

Want anders zitten ze maar op die kinderbedjes, in vitrinekasten of bij oma op schoot, die pluizige beestjes. Hoe saai is dat? Op reis jullie! Dat dacht Ulrike Boehmler en startte het reisbureau Teddy-In. Het gaat zo: je stuurt je favoriete knuffel naar haar op, zegt waar je knuffel het liefst heen wil (de bestemming moet wel in de Teddy-In-brochure staan) en Ulrike en haar man nemen hem mee. Dat zijn geen lullige bestemmingen, dat kan Barcelona zijn, Rome, Londen of Hamburg. Net wat knuffie wil.

Na een week krijg je hem per post terug, ‘Vol nieuwe indrukken en grappige verhalen én met een persoonlijk foto-album op zak’, zo zegt Ulrike. “Velen lachen erom”, zegt haar man, meneer Boehmler, in een interview. “Maar mensen hebben een speciale plek in hun hart voor hun knuffel en willen het beste voor hem.”

Ulrike kwam op het idee toen ze werkloos was. Er gebeurt wat met je als je zonder werk thuis zit. Dat geloof ik. Maar beste Ulrike, misschien is dit een beetje kolder? Er zijn kinderen die nooit op vakantie kunnen, maar de knuffel van tante Trees gaat naar Barcelona.

Als ik naar bed wil gaan (zonder knuffel, die is jaren geleden op reis gegaan naar de speelmand van de kinderen en nooit meer teruggekomen) passeert nog net een berichtje mijn beeldscherm: ‘Fashion designer Daryl van Wouw ontwerpt jurk voor een auto’. Ford Ka Couture by darylvanwouw.

Misschien droom ik?

Recent Posts

Leave a Comment